Waterput weeshuis Ruiru

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Voor het eerste project van Stichting Geen Dak gaf Ria Fennema begin 2012 te kennen dat hoog op haar verlanglijstje stond: een waterpomp bij het weeshuis in Ruiru. Er moest op dat moment water gekocht worden dat met een grote tankwagen werd gebracht. Dit was vreselijk duur. Bovendien ging er veel water verloren doordat de slang die het water van de vrachtwagen naar het weeshuis moest pompen aan alle kanten lekte. De kinderen van het weeshuis legden dan de vingers op de gaten om er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk gemorst werd.

kenia2

 

Kenia1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er is een onderzoeksrapport opgemaakt voor een borehol (waterpomp). Voor zo’n € 30.000,00 is deze te realiseren. In december 2012 was reeds de helft van het benodigde geld bijelkaar gespaard en is er een opdracht verstrekt om te beginnen met het boren van het gat voor de borehole(waterput). Om de pomp te kunnen plaatsen moest echter nog wel het resterende bedrag verzameld worden. Hier heeft Stichting Geen Dak zich voor in gezet. Met behulp van verschillende acties en veel gulle gevers heeft Stichting Geen Dak een prachtig bedrag kunnen overmaken aan Blessed Generation en is de borehole gerealiseerd. In begin 2014 is de borehole door Blessed Generation in gebruik genomen. Hoe het traject is verlopen, is terug te lezen onder onderstaande kop NIEUWS.

Borehole 1

 NIEUWS:

17 april 2014:

Gisteravond stuurde Ria mailtje met een dankbericht voor alle sponsoren die zo hard hebben mee geholpen aan het ‘borehole’ project in Ruiru. Het heeft veel zenuwslopende momenten en bergen geduld gekost maar het is uitgelopen op een groot succes! Ook namens Ria, ontzettend bedankt allemaal!!!

Hieronder tekeningen van de kinderen uit het weeshuis van Ruiru als blijk van dank:

Bedank tekening 3Bedank tekening 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedank tekening 2

 

 

 

 

 

 

30 maart 2014:

In het volgende filmpje verteld Edward ons over de gerealiseerde borehole:

Ruiru

In het weeshuis in Ruiru  is qua bouw ook goed nieuws.

De borehole (waterput). Al ruim een jaar is er geen water en moet manager Ann in Ruiru water kopen. Dat kost 400 euro per maand en dat is veel geld. Daar kun je ook 500 kilo rijst voor kopen.  Maar het is zover: we gaan beginnen aan nieuwe borehole en alle dank aan de sponsors. Deel één van dit project is het boren (daar hebben we nu geld voor en dat gaan we doen ). Deel twee is de pomp, de waterleidingen en electra. Daar hebben we nu nog geen geld voor maar inzamelingen lopen voort en we vertrouwen op goede afloop. Het boren kan gestart worden!