Ontstaan van de stichting

Stichting Geen Dak is in januari 2012 opgericht door Jaap Kingma. Als makelaar voorziet Jaap mensen keer op keer van een nieuw dak boven hun hoofd. Dat dit niet overal in de wereld vanzelfsprekend is, heeft hem op het idee gezet om zich in te zetten voor mensen zonder dak. 

“Sinds 1994 zit ik in het makelaarsvak en ben dagelijks bezig met woningen. Het lijkt heel gewoon dat iedereen een dak boven z’n hoofd heeft hier in Nederland. Maar is dat wel zo???? Als je om je heen kijkt, in je eigen omgeving, dan ken ik niemand die geen dak boven z’n hoofd heeft. Toch zijn er ook in Nederland vele daklozen. Een trieste zaak. Kijk je verder dan de Nationale landsgrenzen dan is het nog erger gesteld.

Als ondernemer kan je wel de hele dagen bezig zijn met ondernemen en geld verdienen, kijken naar kansen en bedreigingen, maar er is meer op deze wereld. Als je ooit op je sterfbed ligt en je leven overdenkt, dan is niet het belangrijkste dat je bijvoorbeeld in één jaar 300 woningen hebt verkocht…….. Wat dan belangrijk is, zijn de zaken die je een goed gevoel hebben gegeven.

Iedereen denkt er wel eens over na wat hij of zij zou doen als je een grote geldprijs zou winnen. Het eerste wat in mij op komt is om deze prijs dan te delen met anderen. Ik zou een groot gedeelte van het gewonnen geld geven aan goede doelen. Ik heb hier wat langer over nagedacht en vroeg mij af: waarom wachten tot je een prijs wint om geld te geven of je in te zetten voor een goed doel. Ik heb daarom het plan gevat om de Stichting Geen Dak op te richten en daarbij een project te kiezen die valt onder de doelstelling.”

Jaap Kingma – Oprichter en voorzitter Stichting Geen Dak

jaap met kinderen outreach